christmascactus

октомври 5, 2008

Таз година на сухо – догодина – не!:)

Filed under: Спорт — admin @ 7:34 pm

Тази година, с огромна неохота се наложи да пропусна едно обичано от мен ежегодно събитие – маратона ‘Галата-Варна’. Причината – екологичните проблеми и предупредителната нота на Европейската комисия, че Черно море е пред еко катастрофа. Щеше да ми е за трети път да плувам маратона и много щях да се радвам да си видя и тази година силите – но – уви, идеята за плуване ~5км във води, в които плуват химически и (според доклада) радиационни замърсители, не ми подейства така стимулиращо. Затова реших следващите морски и спортни предизвикателства да ги търся из съседните морета, нали за щастие е дал Господ такива 🙂
Та тук сега мисля да направя една малка ориентировъчна класацийка къде бих поплувала лето 2009’то, а ако сред вас открия съмишленици или ми поизпратите още информация- ще е супер.

Много ще е готино ако се съберем групичка и се организираме за нещо, с low-cost самолети + спане в хостели примерно.

Маратоните, към които проявявам интерес са за непрофесионалисти, което крие в себе си 2 подробности – хубава и лоша. Хубавата – че в масовия случай няма такса за участие, или е символична. Лошото е обаче, че във FINA(международната организация по плувни спортове), са регистрирани само турнирите за професионалисти – т.е – малките непрофи маратончета трябва да бъдат търсени по малки сайтчета, в които при късмет може и да има инфо на английски:)
Ключови думи, които помагат при търсенето – open water swimming, swimming marathon

Такаа, първи в списъка според възможности засега ще тр. да поставя следното хърватско спортно събитие: Porečki delfin – за участниците е предвидено разнообразие от спортни прояви – профи и непрофи състезания по плуване, също – колоездачен маршрут и предизвикателства за бегачи. Ако случайно още не ви се струва cool да изплувате 1.5, 3 или 5км между брега и три красиви далматински островчета, можете да нарамите колелетата или само маратонките и да се насладите на красотата на Далмация по друг начин:)

А тук братята французи са измислили много приключенски маршрут – по пътя на граф Монте Кристо , когато му е писнало от затвора и решил да си поплува и да не се връща.

Гърция – тр. да пиша на ей-тия браточки: marathonswim@marathonswim.gr, дано интересът ми да им събуди и желание да си оправят и сайта на английски

А за всички останали неизровени от Гугъл маратончета – тр. да понапиша мейли на тази организация

Та – ако някой има желание да пише мейли и рови с мен – можем да си клъстернем работата:)

Advertisements

6 коментара »

 1. Привет!
  Нека записването започне сега!
  Имам някакво желание да поплувам насам-натам. Пък и Галата-Варна нещо го готвят за 10 км (не ми е по силиците за сега). Инече съм от „плувците-самодейци“ с две участия в този маратон:
  2007 – плуване + плаване
  2008 – 1:36:59 (76-и от 150)
  така, че тепърва започвам да пиша плувната си история.

  Коментар от swimvandal — януари 12, 2009 @ 3:03 pm

 2. Нещо не забелязвам ентусиазъм. А олимпиадата чука на вратата.

  Коментар от swimvandal — януари 23, 2009 @ 3:46 pm

 3. Здравей, ами аз проучвам нещата поетапно, в един момент ще публикувам с дати, сайтове и детайли. Последно имам инфо за традиционния маратон през Босфора, на 30.08 ще бъде.
  Ще плуваме:)

  Коментар от christmas_cactus — януари 23, 2009 @ 6:29 pm

 4. Здравей!
  Ха сега да попитам как вървят тренировките?

  Коментар от swimvandal — май 8, 2009 @ 1:58 pm

 5. Ами – аз уви, въпреки цялото ми желание, може да пропусна някои от нещата тази година. Случи ми се един нелеп инцидент и сега се водят спорове трябва ли да се оперирам или не, и в двата случая обаче може да е проблем да плувам такава дистанция. Ще се боря до последно!
  Дотук нещата с информацията за маратоните е следната: френският маратон, който е в Марсилия и е по пътя на граф Монте Кристо – вече е публикувана информация за него – тук. Другият готин маратон с добра организация – ‘Поречки делфин’, на хърватското крайбрежие, има анонс тук и му се знаят датите. От плуване на Босфора май ще се откажа, след като изчетох неща като това Взех да се чудя има ли смисъл, щом е толкова мръсно вече там 😦

  Коментар от christmas_cactus — май 8, 2009 @ 3:14 pm

 6. Благодаря!
  Бързо възтановяване!

  Коментар от swimvandal — май 11, 2009 @ 8:34 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: