christmascactus

юни 27, 2011

И аз бях там! FLASH DANCE – най-масовият Dance Flash Mob в България

Filed under: Разни — admin @ 1:51 am

Много беше яко! Тук това май е първия блог-пост по темата, затова ще се опитам да синтезирам най-важното, а то е, че се събрахме супер много и яки хора и се забавлявахме страхотно!!
Трябва да разпространим това повече, защото идеята за танцовите флаш-мобове е супер яка и може да изрази много идеи. Може да обедини млади хора да се забавляват по-непринуден начин и да накарат околните да се заразят много яко с настроение.

Ето ви и снимка от шампиона за мен по качествена фотография и бърз upload, аплодисменти моля за Ася Моллова. Място и дата – 26. юни 2011, 20:25мин , на Витошка до пряката със Солунска:

(click върху снимката за да видите оригинала, на http://yfrog.com/z/h3438blj)

А тук един добър фен ни е заснел на видео клипче надлъж и нашир – и това е първото, и единствено публикувано видео засега,  на което се вижда целия танц!!

Събрахме се общо като участници около стотина човека, като някои от тях танцуваха много добре и се занимаваха вероятно професионално с танци, а останалите като мен, бяхме любители. За всички имаше предварително предвидени тренировки, по 2 пъти седмично, плюс генерални репетиции. Организаторите ни бяха дали възможност да се запишем в група според възможностите ни като време,  място за тренировки,  а също и като ниво на подготовка. Инфото за събитието беше пуснато още през април,  а в специалната група във Фейсбук, наречена The.Flash.Dance.Bulgaria ,  се отговаряше на въпроси и ставаха записванията.  За да остане времето и мястото на събитието изненада, никой от участниците не знаеше кога или къде точно ще се проведе! Датата ни я казаха седмица по-рано, а мястото беше съобщено непосредствено в деня на събитието, когато ни събраха всички.
Мога да кажа едно голямо браво на организаторите, защото перфектно се бяха погрижили за всичко, обръщаха много внимание на въпросите ни и дори ни бяха раздали записи на самите танцови композиции, за да си ги разучаваме вкъщи. Въобще – браво на SG EVENTS, поздравления и все така да ни карате да танцуваме, тази година половината булевард Витоша, догодина – на целия ;-))

Що се отнася до подготовката, композициите за нас бяха 5 на брой, от по минута и нещо, в различен стил. Бяха доста леки и приятни за разучаване, както и ни бяха уверили, защото все пак това си е експеримент, и то с непрофесионалисти, и най-важното все пак беше да се забавляваме. Относно организаторите, сигурна съм не им е било лесно с нас, след като една немалка част не успяхме да отидем на всички тренировки, а някои като мен – даже на нито една, но научих чинно всички 4 от 5-те композиции от видеото, и участвах на тях. Проблемът беше, че имах много голямо желание да участвам, но ми се случиха едни малко непредвидени неща в графика, и това размести всичко. Но – все пак желанието остана, и направих от себе си каквото можах. Следващият път обаче повече ще го репетирам, за да ми е по-сигурно 🙂

От моите приятели във Фейсбук бях поканила поред всички, и много се радвам, че някои успяха да се отзоват, макар сезона за море.

В София времето днес беше много хубаво, и съвсем приятно хладно като за танцов флаш-моб. Събраха ни сравнително рано преди часа на събирането(за който също не знаехме до последно), и се оказа, че имаме малко свободно време да порепетираме финално и да получим кратък инструктаж. Мястото на събирането беше паркинга зад НДК, до моста на влюбените. Ето и малко снимки от моята мобилна камера:

This slideshow requires JavaScript.


Като цяло имаше много медии и фотографи, но за момента има много малко качено, затова ще синтезирам и ще ъпдейтвам тук за всеки интересен материал, който излезе. Вие естествено, може услужливо да ми пращате линкчета 😉
А ето и единственият до момента качен репортаж в интернет – благодарности на TV7

Последно за сега, очаквайте update утре, когато ще ви кажа кога ще има флашмоб отново, и – къде, за да дойдете и вие. Добре де, няма да ви карам да чакате до утре – флаш-мобът ще е на 01. юли, петък, в южния парк. Ще ви пратя карта като се наспя утре и я снимам:)

Advertisements

4 коментара »

 1. Всичко много готино описано, ама първи юли е петък откъдето и да го погледнеш…

  Коментар от Ralica — юни 27, 2011 @ 2:03 am

 2. благодаря, Ралица, коригирах го!

  Коментар от admin — юни 27, 2011 @ 2:19 pm

 3. няма да е флаш моб, а премиера на клипа на този флаш моба от 26.06 😉

  Коментар от Eli — юни 27, 2011 @ 4:26 pm

 4. ще е, ще е, виж тук: https://www.facebook.com/event.php?eid=156208951116967

  Коментар от admin — юни 28, 2011 @ 10:26 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: